Igor Dodon face campanie pentru Putin? (Revista presei)

  • 31 Ianuarie 2018 11:02
Igor Dodon face campanie pentru Putin? (Revista presei)

Revista presei din 31 ianuarie 2018

Strategia reformei justiției din 2011 a fost un eșec. Alexandru Tănase vrea un DNA la Chișinău”, titrează portalul MoldNova.

Ziarul de Gardă relatează „Cum își propune Alexandru Tănase să realizeze reforma justiției. Deși Legea privind strategia de reformare a sistemului de justiție adoptată de Parlament în 2011 a dus la înlocuirea a peste 30% din judecători, un rezultat palpabil al reformei nu s-a simțit, strategia reformei fiind, în mare parte, un eșec, după cum a declarat ministrul Justiției, Alexandru Tănase, care a prezentat pe 30 ianuarie, la trei săptămâni de la învestirea sa în funcție, direcțiile strategice și acțiunile prioritare privind reforma judiciară. Prioritară pe agenda noului ministru al Justiției este soluționarea problemei privind numărul excesiv de arestări preventive. Ministrul Tănase promite ca până în luna octombrie, curent, să fie înregistrată o scădere procentuală de 30-40% a actualului număr de măsuri preventive aplicate. Tănase s-a referit și la problema numărului mare de sentințe de condamnare, pronunțate în materie penală, despre care ministrul spune că „este imposibil de a schimba administrativ aceste statistici”.

Adevărul publică o serie de analize privind reglementarea conflictului transnistrean. „În contextul în care autoritățile din Republica Moldova au demarat anul trecut o campanie pentru reglementarea conflictului transnistrean, aceasta va continua și în acest an, 2018 fiind an electoral, scrie publicația, care observă că subiectul apare de fiecare dată când interesul politic o cere,  fără a avea, însă, un fundament rațional și realizabil. Potrivit autorului, contextul politic din Moldova și realitatea din Transnistria nu ne fac decât să ne întrebăm cât de veridic, posibil și fezabil este să vorbim astăzi despre o reintegrare a Transnistriei. Ce politici sociale adresate populației Transnistrene au elaborat autoritățile din Moldova în 25 de ani? Și, în general, cât de prezentă este aceasta în mentalul colectiv al transnistrenilor? Adevărul scrie că mai degrabă, Republica Moldova NU este prezentă în mentalul colectiv al transnistrenilor, iar lumea socială a regiunii separatiste face abstracție de malul stâng al Nistrului”.

Ziarul Național se întreabă dacă Igor Dodon face CAMPANIE pentru Putin? Acesta îl ridică în slăvi pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, în cadrul unui interviu acordat zilele trecute postului RTVi. El a spus că Vladimir Putin a făcut multe lucruri bune pentru Rusia, iar din acest motiv tot mai mulți oameni sunt mândri că sunt cetățeni ai Federației Ruse.   

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
15,52
Câțiva nori
Umiditate:58 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău