Igor Dodon: După alegerile parlamentare din februarie ar putea fi anticipate

  • 06 Octombrie 2018 12:01
Igor Dodon: După alegerile parlamentare din februarie ar putea fi anticipate

După alegerile parlamentare ordinare din februarie 2019 ar putea avea loc și alegeri parlamentare anticipate, susține președintele Igor Dodon, afirmând că asta s-ar putea întâmpla dacă nu se va reuși crearea unei coaliții de guvernământ în viitorul legislativ.

„Majoritate parlamentară, pe cale legală, pot obține doar socialiștii. Și dacă nu se va ajunge la o înțelegere, atunci vor fi alegeri anticipate”, a declarat Igor Dodon într-o emisiune la RTR Moldova.

El afirmă că orice partid politic trebuie să se gândească mult înainte de a intra într-o coaliție în viitorul Parlament, având în vedere realitățile moldovenești.

În ceea ce ține de ideea ca Republica Moldova să treacă la forma parlamentară de guvernare și lichidarea instituției președintelui, Igor Dodon nu exclude că în următoarele săptămâni, înainte de alegerile parlamentare, partidul de guvernare va aplica „toate aceste amenințări” care pot să se refere la Președinție și la Partidul Socialiștilor.

„Ar putea să-l scoată din cursă (Partidul Socialiștilor, n.r)”, spune Dodon, citat de IPN.

Igor Dodon afirmă că în lunile octombrie-noiembrie va avea loc o mobilizare a simpatizanților președintelui și PSRM.

„Dacă se va merge la lichidarea Președinției sau va atinge cumva Partidul Socialiștilor, atunci va trebui să ieșim în stradă și să ne apărăm drepturile”, a declarat președintele.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău