Igor Dodon declară că nu-l va accepta pe Eugen Sturza nici a doua oară, la funcția de ministru al Apărării

  • 15 Septembrie 2017 08:33
Igor Dodon declară că nu-l va accepta pe Eugen Sturza nici a doua oară, la funcția de ministru al Apărării

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, susține că nu va accepta candidatura înaintată de coaliția de la guvernare la funcția de ministru al apărării nici a doua oară. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la postul de televiziune PRO TV Chișinău, transmite IPN.

Igor Dodon spune că nu-și va schimba poziția vizavi de acest candidat și afirmă că în funcția de ministru ar trebui să fie un profesionist. „Această candidatură nu poate fi acceptată și nu va fi acceptată de președinte. Voi insista pe promovarea unui profesionist”, a afirmat președintele.

Potrivit lui, există suspiciuni în ceea ce ține de integritatea candidatului. „Când era consilier primea salariu din străinătate”, declară președintele.

Referindu-se la decizia Curții Constituționale care prevede că președintele trebuie să accepte candidatura, dacă este înaintată a doua oară de Guvern și Parlament, Igor Dodon spune că înalta curte interpretează unele norme ale Constituției. El susține că Legea Supremă pe care a depus jurământul nu specifică faptul că președintele este obligat să accepte propunerea a doua oară.

În opinia președintelui, cei de la guvernare au acum două soluții: fie își revizuiesc poziția și propun un alt candidat, fie va încerca să numească acest candidat în funcția de ministru al apărării fără decretul președintelui, iar acest lucru este o încălcare.

Amintim că liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a anunțat marți, 12 septembrie, candidatura coaliției de guvernământ la funcția de ministru al apărării: Eugen Sturza, vicepreședinte al Partidului Popular European din Moldova, fost șef al cabinetului lui Iurie Leancă pe vremea când acesta era premier.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,07
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
20
Sat
22
Sun
23
Mon
25
Arhivă Radio Chișinău