Igor Dodon continuă să pună la îndoială ajutorul financiar oferit R.Moldova de UE în lupta cu COVID-19. „Unde-s banii?”

  • 17 Aprilie 2020 11:26
Igor Dodon continuă să pună la îndoială ajutorul financiar oferit R.Moldova de UE în lupta cu COVID-19. „Unde-s banii?”

Președintele Igor Dodon continuă să pună la îndoială ajutorul financiar oferit Rep. Moldova de Uniunea Europeană în lupta cu noul coronavirus. El a reiterat astăzi că a avut parte de ajutor concret doar din partea Rusiei, Fondului Monetar Internațional și a Chinei.

Într-o intervenție live pe contul său de Facebook, șeful statului a fost întrebat unde sunt banii de la partenerii europeni, iar Igor Dodon a răspuns tot cu o întrebare: unde-s banii?.

Bună întrebare. Unde-s banii, Petrică?(nr: numele persoanei care a pus întrebarea) Noi exact aceeași întrebare avem. În rectificarea bugetului care va fi aprobat astăzi, vor fi scoși din buget peste un miliard de lei care urmau să vină de la Uniunea Europeană: este vorba de a treia tranșă a suportului financiar și încă câteva proiecte. Noi sperăm foarte mult că tot ceea ce s-a discutat public totuși va fi un suport și din partea colegilor noștri din Uniunea Europeană. Noi avem câteva susțineri clare: din partea Federației Ruse, din partea Fondului Monetar Internațional (…) Alt suport din UE, care au fost declarații, sperăm să fie luată o decizie finală asupra mecanismului și acești bani sperăm să vină în R. Moldova”.

Nu este prima dată când președintele Igor Dodon pune la îndoială ajutorul financiar oferit de Uniunea Europeană, pe care îl califică drept „declarații frumoase”, în timp ce laudă Rusia, China și Turcia.

Potrivit unui comunicat al Reprezentanței UE în Rep. Moldova, Uniunea Europeană a alocat Chișinăului 87 de milioane de euro pentru depășirea crizei. Acest ajutor este suplimentar fondurilor în valoare totală de 140 de milioane euro, care au fost alocate de UE țărilor Parteneriatului Estic.

Anterior Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, a reacționat la declarațiile făcute de Igor Dodon și a spus că e regretabil că apar astfel de afirmații care pun UE într-o lumină proastă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău