Igor Dodon confirmă că va participa la alegerile parlamentare pe listele PSRM

  • 03 Decembrie 2018 10:18
Igor Dodon confirmă că va participa la alegerile parlamentare pe listele PSRM

Președintele Igor Dodon confirmă că va participa la alegerile parlamentare din februarie pe listele Partidului Socialiștilor, chiar dacă anterior șeful Legislativului, Andrian Candu, declara că președintele nu are acest drept.

Dodon a confirmat pentru Pro TV că este gata să meargă pe listele PSRM la alegeri pentru a ajuta formațiunea să obțină un rezultat mai bun. “Consider că legislația îmi permite, o voi face pentru a ajuta partidul sa obțină majoritate parlamentară”, a declarat Igor Dodon.

Igor Dodon, care participă și la reuniunile politice ale Partidului Socialiștilor, a anunțat la începutul lunii septembrie că ar putea candida la alegerile parlamentare pe listele PSRM. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat însă că acest lucru ar reprezenta o încălcare a legislației în vigoare și că nu i se va permite să candideze.

Igor Dodon a fost lider al PSRM până în noiembrie 2016, când a fost ales președinte al Republicii Moldova. Ulterior, el a fost nevoit să renunțe la această funcție deoarece legislația îi interzice să fie membru de partid. Igor Dodon este considerat însă „lider informal” al PSRM, formațiune care îl sprijină deschis și se pronunță pentru extinderea atribuțiilor șefului statului și transformarea Republicii Moldova în stat prezidențial.

Experții consideră că prin comportamentul său, Igor Dodon încalcă spiritul principiilor democratice și constituționale, favorizând deschis un partid politic.

Igor Dodon a fost suspendat de patru ori temporar din funcție pentru refuzul de a promulga anumite legi sau semna decrete, iar la ultima ședință a Parlamentului, Andrian Candu a avertizat că Legislativul l-ar putea chiar demite din funcție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Tue
18
Wed
17
Thu
18
Fri
21
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău