Igor Dodon, cel mai iubit moldovean la Moscova: 5% din populația Rusiei are încredere în președintele Moldovei

  • 19 Decembrie 2016 15:49
Igor Dodon, cel mai iubit moldovean la Moscova: 5% din populația Rusiei are încredere în președintele Moldovei

Centrul de Cercetare a Opiniei Publice din Rusia a publicat luni, 19 decembrie, un sondaj de opinie pe tema „Rusia și țările CSI: reușite, siguranță, încredere”.

În datele studiului se regăsește și președintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, care la capitolul încredere se bucură de 5% din populația Rusiei, scrie ADEVARUL.

Scopul realizării sondajului celor de la Centrul de Cercetare a Opiniei Publice din Rusia (vciom) a fost de a cunoaște cum rușii apreciază reușitele statelor membre CSI, pe care din aceste țări ar vrea să o vadă partener a Rusiei și în care din liderii acestor state au mai mare încredere. Astfel, la capitol încredere, pe primul loc în topul preferințelor populației din Rusia s-a situat președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko cu 65%, urmat de liderul Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev cu 54%. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se bucură de încrederea a 5% a rușilor, mai mult decât președinții Ucrainei și Rusiei care au obținut 2 și respectiv 3%. Fostul președinte al Moldovei, Nicolae Timofti, pe perioada mandatului său, a avut doar 2% din încrederea rușilor. Sondajul a fost realizat în perioada 10 - 11 decembrie 2016, prin intermediului interviului la telefon. Respondenții au fost contactați atât pe telefonul fix, cât și cel mobil. În total au fost chestionați un număr de 1.600 de persoane.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău