Igor Dodon | Cazul piloților moldoveni capturați în Afganistan va fi discutat la ședința CSS. Ce spune despre banii alocați de Guvern pentru negocierile privind eliberarea acestora

  • 15 Februarie 2019 14:01
Igor Dodon | Cazul piloților moldoveni capturați în Afganistan va fi discutat la ședința CSS. Ce spune despre banii alocați de Guvern pentru negocierile privind eliberarea acestora

Președintele Igor Dodon a declarat că situația privind eliberarea piloților moldoveni din captivitatea afgană va fi discutată în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate (CSS).

Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta el a declarat la o întâlnire cu cetățenii din raionul Ștefan-Vodă.

Potrivit lui, ședința va avea loc săptămâna viitoare.

"Am trimis cereri oficiale tuturor structurilor de forță. Vreau ca fiecare șef să răspundă ce a făcut el în acești trei ani și jumătate pentru eliberarea piloților moldoveni. Toți - Serviciul de Informații și Securitate, Ministerul de Interne, Procuratura Generală, Ministerul Afacerilor Externe. Acești băieți au stat într-un subsol timp de trei ani și jumătate. Vreau să văd ce au făcut în tot acest timp cei care erau obligați prin funcția deținută să-i elibereze. Să vină și să spună", a spus Dodon.

El nu exclude că au fost cheltuiți bani publici pentru eliberarea piloților.

"Există informații precum că Guvernul a alocat în acest scop bani enormi din fondul de rezervă. Banii au fost alocați printr-o decizie secretă în 2017. Să vedem unde au mers banii. Există informații că câteva zeci de milioane de lei s-au dus în Qatar sau în Dubai. Trebuie să ne ocupăm de acest lucru", a subliniat Președintele.

Anterior, el a reproșat conducătorilor țării că nu au luat măsuri pentru a elibera piloții moldoveni de captivitatea afgană.

"Ce ați făcut timp de trei ani pentru a salva ostaticii, ca acum să criticați că ei nu au fost eliberați cu câteva luni, săptămâni sau zile mai devreme?", s-a indignat Dodon.

Președintele a făcut această declarație imediat după ce președintele Parlamentului, Andrian Candu, l-a acuzat pe șeful statului că a încercat să obțină beneficii politice din eliberarea piloților moldoveni din captivitatea afgană. Potrivit lui, Președintele Igor Dodon a împiedicat în mod intenționat eliberarea piloților mai devreme pentru a face acest lucru înainte de alegerile parlamentare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău