Igor Dodon ar vrea să discute cu Vladimir Putin, la Moscova, problema migranților moldoveni și liberalizarea exporturilor

  • 21 Octombrie 2018 16:17
Igor Dodon ar vrea să discute cu Vladimir Putin, la Moscova, problema migranților moldoveni și liberalizarea exporturilor

Președintele Igor Dodon ar vrea să discute cu liderul de la Kremlin Vladimir Putin problema cetățenilor Republicii Moldova care muncesc în Rusia și despre liberalizarea exporturilor.

El a declarat, într-un interviu acordat televiziunii ruse NTV, citat de TASS, că în cadrul vizitei oficiale pe care o va efectua în Rusia pe 31 octombrie, intenționează să discute problemele migranților moldoveni și liberalizarea exporturilor.

"Sperăm să convenim asupra liberalizării anumitor bunuri pe piața rusă și vom discuta despre problema migranților noștri", a spus Igor Dodon.

În 2017, Federația Rusă a anunțat amnistierea migranților moldoveni care au încălcat articolul 26 din Legea privind procedura de intrare și ieșire din Rusia.

"Suntem în discuție acum despre amnistie în temeiul articolului 27", a mai spus Igor Dodon. "În cazul în care mai multe mii de persoane au fost amnistiate în temeiul articolului 26, alte câteva sute de mii vor fi amnistiate în temeiul articolului 27."

Agenția rusă TASS afirmă că Republica Moldova își dorește îndepărtarea sancțiunilor introduse de Rusia după încheierea Acordului de Asociere și Liber Schimb cu Uniunea Europeană în 2014, în special în ceea ce privește exporturile de produse horticole, conserve și vinuri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
26,07
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău