Igor Dodon anunță că va bloca proiectul de lege privind combaterea propagandei ruse (Revista presei)

  • 24 Mai 2017 11:03
Igor Dodon anunță că va bloca proiectul de lege privind combaterea propagandei ruse (Revista presei)

Revista presei din 24 aprilie 2017

Noua structură a Guvernului după reformă: Rămân 9 ministere din 16, dispare funcția de viceministru, iar 370 de persoane vor fi concediate, anunță Adevărul. Ziarul subliniază că aceste persoane, coform legislației, trebuiesc răsplăte odată ce sunt concediate, iar pentru asta statul va achita aproximativ 26 de milioane de lei. Cu toate acestea, autoritățile ne asigură că până la sfârșitul anului 2017, bugetul de stat va încasa alte 10 milioane de lei profit, din economiile de pe urma reformei, dar și va acoperi gaura de 26 de milioane de lei. În ceea ce privește organigrama noului Guvern. Cele mai multe ministere le va îngloba Ministerul Economiei, care va absoarbe competențele a tocmai patru ministere actuale, fiind vorba de Ministerul Construcției și Dezvoltării Regionale, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor.

Dodon spune că va combate combaterea propagandei ruse anunțată de PD, citim în deschide.md. Igor Dodon anunță că va bloca prin toate căile posibile proiectul anunțat marți, 23 mai, de Partidul Democrat „cu privire la combaterea propagandei străine în presa din Republica Moldova”. Declarația a fost făcută de șeful statului pentru agenția de presă rusă TASS. Potrivit lui Dodon, această inițiativă este îndreptată, în primul rând, împotriva Rusiei.

Ziarul National publică un interviu cu Liderul Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase. Acesta susține că vizita în SUA a liderului Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, ar fi fost un fiasco total și că nimeni nu i-ar fi dat girul să vină în fruntea Guvernului de la Chișinău, așa cum au admis unii analiști politici. Năstase, care a fost anterior într-o vizită în SUA, a acordat un interviu pentru Ziarul NAȚIONAL, în cadrul căruia s-a referit la vizita lui Vlad Plahotniuc în SUA.

Ziarul de Gardă observă că după un an și jumătate de la trimiterea în judecată, dosarul licitațiilor în medicină se află în continuare la etapa ședințelor preliminare. Ultima ședință de judecată din dosar s-a desfășurat în sala festivă a Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, pe motiv că instanța de judecată nu dispune de o altă sală suficient de spațioasă pentru cei aproximativ 50 de participanți la proces. Ședința a fost întreruptă după mai puțin de zece minute, când unul din avocați a depus o nouă cerere spre examinare către instanța de judecată.

La 15 mai, curent, a avut loc o nouă ședință de judecată în dosarul licitațiilor trucate în medicină, a treia de la începutul acestui an. Cauza penală a fost intentată de Centrul Național Anticorupție și Procuratura Anticorupție în aprilie 2015, când 16 persoane, inclusiv Andrei Usatîi, fostul ministru al Sănătății, au fost reținute pentru 72 de ore, iar alte șase persoane au fost audiate în stare de libertate. Pe parcursul urmăririi penale numărul inculpaților a ajuns la 30.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău