12 cele mai importante companii din China participă la Forumul de Afaceri de la Chișinău

  • 04 Aprilie 2019 09:31
12 cele mai importante companii din China participă la Forumul de Afaceri de la Chișinău

Douăsprezece cele mai importante companii din China și 100 de companii autohtone participă la Forumul de Afaceri de la Chișinău, în perioada 2-4 aprilie, având posibilitatea să interacționeze direct cu investitori de talie mondială. În cadrul evenimentului a fost prezentată oferta investițională a Moldovei și facilitățile de care pot beneficia potențialii investitori chinezi, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

„Evenimentul este o platformă extraordinară și susțin ideea să ne întâlnim o dată la două luni și cu alți antreprenori chinezi care sunt interesați să investească în Republica Moldova”, a declarat ministrul Chiril Gaburici.

Pan Feng, vicepreședinte al Asociației China-Europa pentru Cooperare Tehnico-Economică, a remarcat că antreprenorii chinezi, împreună cu partenerii din țările Uniunii Europene, sunt interesați să exploreze oportunitățile de afaceri și posibilitățile de deschidere ale pieței moldovenești.

Pe teritoriul Republicii Moldova activează 86 de companii cu capital chinez, cu investiții în valoare de aproape 6,76 milioane de lei. După valoarea volumului schimburilor comerciale înregistrat în anul 2018, China se clasează pe locul 6 printre principalii parteneri comerciali ai Republicii Moldova, cu o pondere de 7,31% din volumul comerțului total.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău