Igor Dodon a reacționat la demisia judecătorilor Curții Constituționale

  • 26 Iunie 2019 15:34
Igor Dodon a reacționat la demisia judecătorilor Curții Constituționale

Președintele Igor Dodon a comentat demisia judecătorilor Curții Constituționale.

„Salut decizia judicioasă, deși întîrziată, a membrilor Curții Constituționale a Republicii Moldova. Or, această soluție a fost unica rezonabilă în conjunctura actuală, dar și una mult așteptată nu doar la nivel național”, a scris Dodon pe Facebook. 

Igor Dodon a mai spus că Parlamentul, Guvernul și Consiliul Superior al Magistratului urmează să demareze în regim de urgență procedurile aferente numirii judecătorilor Înaltei Curți.

„Numirea noilor judecători constituie un obiectiv de importanță deosebită în lumina ultimelor evenimente naționale, dar și a aprecierilor exprimate de partenerii externi. Astfel că, acest exercițiu urmează a fi axat exclusiv pe criteriile integrității, profesionalismului, ireproșabilității și nu în ultimul rînd, cel al obiectivității. Exprim încrederea în faptul că, noua componență a Curții Constituționale va fi una independentă, va realiza nobila misiune de a garanta supremația Constituției, se va supune numai Legii Supreme și va exclude cu orice preț influențele politice și jocurile de culise”, a declarat Igor Dodon. 

Menționăm că magistrații Curții Constituționale au demisionat astăzi in corpore. Judecătorul Veaceslav Zaporojan a fost abilitat de Plenul Curții Constituționale să exercite atribuțiile administrative ale președintelui Curții până la alegerea noului președinte.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău