Igor Dodon a lansat campania electorală a PSRM, la un miting în centrul Chișinăului

  • 18 Noiembrie 2018 13:55
Igor Dodon a lansat campania electorală a PSRM, la un miting în centrul Chișinăului

Socialiștii au organizat duminică, 18 noiembrie, un miting în centrul Chișinăului pentru a-și prezenta programul electoral la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

La miting a fost prezent și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, fost lider al PSRM, care participă constant la toate acțiunile electorale ale socialiștilor, chiar dacă șeful statului nu poate avea vreo afiliere politică.

Potrivit unei decizii a Curții Constituționale din decembrie 2017, președintele țării nu poate fi membru de partid și nu poate promova interesele unei formațiuni politice.

Oratorii, care s-au exprimat preponderent în limba rusă, au condamnat acțiunile guvernărilor din 2009 încoace și au cerut ca Rep. Moldova să treacă la statutul de republică prezidențială.

În discursul său, Igor Dodon a adus critici guvernărilor precedente și și-a exprimat speranța că socialiștii vor câștiga alegerile parlamentare din 2019.

El nu a făcut nicio declarație privitor la faptul dacă va candida la viitoarele alegeri pe listele PSRM.

Participanții la acțiunea PSRM, majoritatea persoane în etate, au venit organizat în marș pe străzile Chișinăului, iar unii din ei au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Amintim că, deși mai sunt până la viitoarele alegeri mai mult de trei luni, iar campania electorală poate începe doar cu 30 de zile înainte de scrutin, practic, formațiunile politice desfășoară de mai mult timp acțiuni cu tentă electorală. Socialiștii și-au lansat până acum, candidații în circumscripțiile uninominale, democrații au lansat mai multe proiecte cu tentă electorală precum ”Drumuri bune pentru Moldova”, ”Salarii bune pentru Moldova” sau ”Arena Chișinău”, iar partidul primarului de Orhei Ilan Șor condamnat de prima instanță în furtul miliardului, organizează concerte electorale, inclusiv în electorală.

Trebuie de precizat și faptul că Partidul Democrat, aflat la guvernare, a organizat acum o lună o manifestație electorală cu genericul ”Adunarea pentru Moldova”, iar în urmă cu două săptămâni, principalele partide ale opoziției pro-europene, Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma Demnitate și Adevăr, au anunțat despre formarea blocului ACUM venind cu o listă de angajamente.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău