Igor Dodon a discutat cu Vadim Krasnoselski despre posturile ilegale din Zona de Securitate pe care președintele le-a numit „temporare”

  • 13 Iulie 2020 15:28
Igor Dodon a discutat cu Vadim Krasnoselski despre posturile ilegale din Zona de Securitate pe care președintele le-a numit „temporare”

Președintele Igor Dodon anunță că a a avut o convorbire telefonică cu liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski despre întrevederea bilaterală planificată pentru sfârșitul lunii iulie și despre posturile ilegale din Zona de Securitate pe care le-a numit „temporare”

„Un subiect aparte al dialogului l-a constituit problema posturilor temporare care au fost instalate de către partea transnistreană de-a lungul Zonei de Securitate, la sfârșitul lunii martie, în calitate de măsuri de combatere a pandemiei de coronavirus. Conform informației oferite de Tiraspol, inițial, au fost create 31 de posturi de control. După încheierea regimului stării de urgență, numărul acestora a fost redus la 16”, a comunicat Igor Dodon. 

În același timp, Igor Dodon susține că i-a mulțumit „domnului Krasnoselski pentru abordarea constructivă a soluționării problemelor de circulație cu care se confruntă locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului și mi-a exprimat speranța că în curând, vor fi depășite toate consecințele care au apărut din cauza pandemiei de coronavirus”.

Câțiva deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate, de opoziție, îl acuză pe președintele Igor Dodon de faptul că ar face numeroase cedări în fața regimului separatist de la Tiraspol. Ei spun că în ultimele săptămâni sunt tot mai multe tensiuni în zona de securitate, care cel mai probabil vor crește o dată cu apropierea alegerilor prezidențiale.

De asemenea, Pro Moldova a cerut Guvernului începerea negocierilor oficiale cu Federația Rusă pentru retragerea trupelor și munițiilor de pe teritoriul Republicii Moldova, sub monitorizare internațională. „Pentru stoparea imediată a capturării teritoriului suveran al Republicii Moldova, cerem partenerilor din OSCE, UE și SUA susținerea internaționalizării operațiunii de menținere a păcii și demersului de demilitarizare a regiunii”, se arată într-un comunicat al „Pro Moldova”. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău