Igor Dodon a discutat cu Joseph Daul relațiile bilaterale cu Uniunea Europeană

  • 06 Septembrie 2019 14:47
Igor Dodon a discutat cu Joseph Daul relațiile bilaterale cu Uniunea Europeană

Igor Dodon a discutat agenda politică internă și externă a Republicii Moldova precum și întregul spectru al relațiilor bilaterale cu Uniunea Europeană cu Joseph Daul, Președintele Partidului Popular European, care se află într-o vizită la Chișinău.

Într-o postare pe Facebook, președintele reiterează promovarea unei politici externe echilibrate, păstrarea statutului de neutralitate permanentă a Republicii Moldova și soluționarea conflictului transnistrean, ca fiind obiectivele de bază pentru asigurarea prosperității R.Moldova.

Tototdată, Igor Dodon menționează aprofundarea dialogului bilateral cu UE, implementarea eficientă a Acordului de Asociere și restabilirea imaginii Republicii Moldova.

Am reiterat că prioritățile actualei guvernări sunt bazate pe implementarea reformelor asumate, în special, reforma justiției și cea a procuraturii, asigurarea securității energetice a țării, combaterea corupției în toate sferele și la toate nivelurile, promovarea politicilor de stimulare a economiei, organizarea alegerilor locale generale libere și corecte, consolidarea democrației și statului de drept, ș.a.

Mi-am exprimat convingerea că poziția consolidată a Președintelui, Parlamentului și a Guvernului Republicii Moldova cu privire la agenda internă și externă a țării va impulsiona cooperarea noastră cu partenerii externi, inclusiv cu Parlamentul European”, mai spune Președintele Igor Dodon.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:2,57 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău