Igor Dodon a avut o întrevedere cu premierul rus Dmitri Medvedev, la Istanbul

  • 22 Mai 2017 15:37
Igor Dodon a avut o întrevedere cu premierul rus Dmitri Medvedev, la Istanbul

Șeful statului, Igor Dodon, s-a adresat, în cadrul unei întrevederi cu premierul rus, Dmitri Medvedev, cu rugămintea către conducerea Federației Ruse să accelereze procesul de amnistiere a migranților moldoveni, încălcările cărora se încadrează în articolul 27 al Legii 114.

Întrevderea celor doi oficiali a avut loc la Instabul, unde luni, 22 mai, are loc Summitul aniversar al Organizației Cooperării Economice a Mării Negre, transmite IPN.

În cadrul dialogului părțile au făcut un schimb de opinii privind situația internațională și au discutat despre relațiile bilaterale dintre cele două state. Igor Dodon i-a mulțumit premierului rus pentru rezolvarea problemelor privind exporturile producției întreprinderilor moldovenești pe piața rusă și soluționarea problemei migranților muncitori. La rândul său, Dmitri Medvedev s-a pronunțat pentru continuarea consolidării și extinderii relațiilor de colaborare dintre ambele state.

Pe 22 și 23 mai, consilierii prezidențiali Ion Perju și Elena Gorelova, împreună cu președintele Comisiei pentru agricultură și industrie alimentară a Parlamentului, Radu Mudreac, efectuează o vizită de lucru la Moscova, unde au planificate întrevederi cu conducerea de vârf  a Serviciului Federal pentru Supravegherea Veterinară și Fitosanitară (Rosselhoznadzor), Serviciului Federal pentru protecția drepturilor consumatorilor și bunăstarea umană (Rospotrebnadzor), precum și cu conducerea Ministerului Dezvoltării Economice  a Federației Ruse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău