Igor Dodon a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan. „Am acordat o atenție deosebită campaniei electorale”

  • 20 Februarie 2019 10:31
Igor Dodon a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan. „Am acordat o atenție deosebită campaniei electorale”

Președintele Igor Dodon a anunțat că a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan

„Am discutat chestiuni cu privire la relațiile bilaterale și am subliniat necesitatea dezvoltării lor în continuare. Am acordat o atenție deosebită campaniei electorale din R.Moldova. Mi-am exprimat speranța că alegerile parlamentare se vor încheia cu respectarea standardelor internaționale, ceea ce va permite recunoașterea legitimității acestora”, a menționat, pe Facbook, Igor Dodon.

În înregistrarea video prostată de Igor Dodon de la întrevedere se vede cum Dereck J. Hogan susține că a primit anumite informații, însă discuția este întreruptă brusc fără a se dezvălui despre ce anume este vorba. 

Amintim că Moscova a acuzat Washingtonul că vrea să se amestece în treburile interne ale R.Moldova așa cum ar fi făcut-o în Venezuela sau Siria. 

Potrivit unui comunicat al Ministerului rus de Externe, această impresie rezultă din atitudinea Ambasadorului SUA la Chișinău,  Dereck J. Hogan. Astfel, autoritățile de la Moscova îl acuză pe diplomatul american de faptul că ar susține public un candidat în defavoarea altui candidat și „împarte” recomandări în legătură cu alegerile parlamentare. De asemenea, Ministerul rus declară că în cazul în care partidul învingător la alegeri nu va fi convenabil Washingtonului, atunci va exista amenințarea privind ruperea realțiilor moldovenilor cu Occidentul și chiar repetarea maidanului ucrainean. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău