Igor Dodon: Plahotniuc mi-a propus să fiu Prim Ministru

  • 21 Iulie 2015 15:35
Igor Dodon: Plahotniuc mi-a propus să fiu Prim Ministru

Partisul Socialiștilor a exclus din rândurile sale 21 de consilieri raionali și un deputat pe motiv că împreună cu PD, PLDM și PL au participat la votarea președinților de raion sau de consilii orășenești.

”Am convocat Executivul Politic, Consiliul Republican și fracțiunea parlamentară a PSRM. Am decis să excludem din formațiune 21 de consilieri raionali. De asemenea am decis excluderea din partid dar și din fracțiunea parlamentară a PSRM a Lidiei Lupu”, a a anunțat astăzi într-o ocnferință de presă liderul formațiunii Igor Dodon.

Totodată Igor Dodon a menționat că a fost abordat de mai mulți lideri ai Partidului Democrat care i-au propus crearea unei coaliții largi de centru stânga, cu participarea PD-PCRM și PSRM, lui revenindu-i funcția de Premier, dar a refuzat, iar acum s-ar încerca distrugerea formațiunii sale.

”Mi s-a propus să fiu prim-ministru într-o coaliție PSRM-PD-PCRM. Nu am vrut și am fost amenințați. Încearcă să ne distrugă partidul. Vreau să-i transmit lui Vladimir Plahotniuc: nu ne vom culca sub voi. Nu facem coaliție cu oligarhii. Avem două soluții: ori să ne așezăm în genunchi în fața oligarhului, ori să luptăm”, a adăugat liderul socialiștilor moldoveni.

PDM nu a comentat, deocamdată, aceste declarații.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău