Igor Corman: Viitorul Republicii Moldova este în Europa

  • 18 Decembrie 2013 14:01
Igor Corman: Viitorul Republicii Moldova este în Europa

Viitorul politic și economic al Republicii Moldova rezidă în integrarea europeană, a declarat președintele Parlamentului Igor Corman în discursul rostit, miercuri, în ședința Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră, la Tbilisi.

Totodată, Igor Corman a precizat că Republica Moldova este interesată în menținerea unei colaborări strânse cu vecinii din Est.

Într-o lume tot mai complexă, concurența economică dintre țări și proiectele regionale nu sunt doar oportune, ci și esențiale, susține Igor Corman. Concurența ne motivează să dezvoltăm abilități de a face mai mult și mai bine cu mai puține costuri. La fel de importantă este și nevoia de a comunica sincer și deschis pentru a diminua neînțelegerile și a evita confruntarea, a adăugat el. 

Igor Corman a mai spus că în cadrul economiei regionale, stabilitatea piețelor este esențială pentru industria agricolă și de prelucrare a produselor agroalimentare, precum și pentru alte sectoare, potrivit unui comunicat al Parlamentului de la Chișinău.

Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră reunește 12 țări din regiune: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Federația Rusă, Turcia, Ucraina și Serbia. Republica Moldova este unul dintre membrii fondatori ai Organizației, care a semnat, la 26 februarie 1993, „Declarația privind instituirea Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău