Igor Corman: Parlamentul a adoptat toate proiectele prioritare

  • 15 Iulie 2013 14:51
Igor Corman: Parlamentul a adoptat toate proiectele prioritare

Parlamentul a reușit în sesiunea de primăvară-vară să adopte toate proiectele de legi necesare în contextul negocierilor cu Uniunea Europeană pentru semnarea acordului de asociere, a declarat luni, 15 iulie, șeful legislativului Igor Corman.

Pe de altă parte, reprezentanții societății civile susțin că din cauza grabei cu care sunt promovate unele proiecte de legi, calitatea acestora are de suferit. 
 
În pofida crizei politice prin care a trecut legislativul în perioada acestei sesiuni, deputații au reușit să voteze toate restanțele care existau față de Uniunea Europeană, a declarat Igor Corman. Una dintre cele mai mare restanțe ale Parlamentului, potrivit lui Igor Corman, este sporirea credibilității în instituția parlamentară. Una dintre prioritățile legislativului pentru perioada următoare va fi reforma procuraturii generale, potrivit lui Igor Corman.
 
Totodată, Igor Corman a anunțat că în perioada următoare va avea și o activitate diplomatică intensă, va primi vizitele mai multor oficiali europeni și va efectua vizite la Vilnius și la București
 
Analistul politic Viorel Cibotaru a declarat postului nostru de radio că Parlamentul a trecut printr-o perioadă dificilă în acaestă sesiune: a demis guvernul, a fost demis șeful legislativului, apoi a fost învestit un nou guvern și un nou președinte al parlamentului. În pofida acestei situații, Parlamentul a reușit să adopte un șir de acte legislative importante. Totuși, graba cu care au fost votate acestea, a afectat calitatea legilor, potrivit lui Viorel Cibotaru.
 
Și președintele Consiliului Național pentru Participare Sergiu Ostaf susține că deseori calitatea actelor legislative a avut de suferit din cauza grabei sau dezorganizării. El s-a referit și la demiterile și numirile care au fost fost făcute la ultima ședință a parlamentului, în multe cazuri cu încălcarea legislației, fiind promovate în funcții persoane cu o imagine pătată. Potrivit lui Sergiu Ostaf, acest lucru demonstrează că în legislativ continuă să prevaleze interesul politic.
 
În sesiunea de primăvară-vară, care s-a încheiat vineri, parlamentul a votat 218 acte legislative. Deputații vor reveni în ședințele în plen în toamnă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău