Igor Armaș și-a anunțat retragerea din naționala de fotbal a Republicii Moldova

  • 10 Martie 2023 13:58
Igor Armaș și-a anunțat retragerea din naționala de fotbal a Republicii Moldova

Fundașul Igor Armaș, care evoluează la echipa FC Voluntari din România, și-a anunțat retragerea din Naționala Republicii Moldova, prin intermediul unui mesaj publicat de site-ul Federației Moldovenești de Fotbal (FMF), scrie Agerpres.

''Unul dintre cei mai buni jucători din fotbalul moldovenesc, Igor Armaș (35 ani), și-a anunțat retragerea de la echipa reprezentativă a Moldovei. Fostul căpitan al tricolorilor a îmbrăcat de 83 de ori tricoul echipei țării, pentru care a marcat 6 goluri. Armaș se află pe locul 2 în clasamentul all-time al prezențelor la națională'', se arată în comunicatul FMF.

''Vine un moment când trebuie să te dai la o parte, pentru a oferi locul tinerilor fotbaliști! În toți anii în care am reprezentat echipa națională am încercat să dau totul pe teren, astfel să le mulțumesc oamenilor, care cu adevărat susțineau echipa țării! Am ajuns la o vârstă când nu pot să ajut echipa sută la sută și am decis că așa va fi corect, ca la lotul național să fie convocați jucătorii care sunt cei mai buni la momentul dat și care sunt gata să se dedice în totalitate echipei! Au fost mulți ani la rând, ani frumoși și o mândrie să reprezint țara în care m-am născut și simt că în multe momente puteam să fac mai mult sau aș fi vrut să fac mai mult pentru a avea rezultatele pe care le merită suporterii și oamenii acestei țări'', se arată în mesajul lui Armaș.

El le-a urat succes jucătorilor care vor evolua în continuare la echipa națională, ''să dea totul la antrenamente și meciuri, pentru succesul'' selecționatei Moldovei, deoarece ''implicându-se sută la sută, vor avea doar de câștigat din asta''.

''Suporterilor le doresc cu aceeași speranță și entuziasm să susțină naționala, așa cum au făcut-o până acum și puțină răbdare, pentru că se formează o națională tânără, cu jucători de perspectivă și un antrenor ambițios'', a adăugat fundașul.

''Să reprezinți echipa națională e un privilegiu pentru fiecare jucător și o onoare! Fiecare copil trebuie să simtă asta, e un sentiment aparte'', a subliniat Armaș, care a ținut să le mulțumească tuturor toate persoanelor care i-au fost alături și au făcut tot posibilul să devină un fotbalist mai bun și un om mai decent.

Igor Armaș s-a născut la Căușeni, unde a făcut primii pași în fotbal. În 2001 a venit la Chișinău, la Școala Tânărului Fotbalist Zimbru. Spre sfârșitul sezonului 2003-2004, antrenorul Sergiu Sîrbu l-a inclus în lotul echipei a doua a clubului Zimbru, care evolua în Divizia A. În 2005-2006 devine jucător de bază la echipa a doua.

În primăvara lui 2007 este promovat la prima echipă. Jocul tânărului fundaș a lăsat o impresie bună și a apărut în lot tot mai des. A fost chemat la naționala de tineret a țării.

În 2008 Igor Dobrovolski l-a convocat în premieră la Naționala Republicii Moldova. A fost desemnat cel mai bun apărător din campionatul intern în acel sezon.

A plecat în Suedia, la Hammarby, unde a jucat în 2009. Aici a fost desemnat de suporteri 'cel mai bun fotbalist al echipei'.

A urmat transferul în Rusia, unde a evoluat timp de șapte ani la Kuban Krasnodar. În 2017 s-a transferat la Anji Mahacikala, de unde a ajuns ulterior la echipa română FC Voluntari. A debutat în campionatul României în septembrie 2018.

În anul 2019, suporterii moldoveni l-au desemnat cel mai bun fotbalist al anului, iar Federația Moldovenească de Fotbal i-a acordat premiul 'Simpatia publicului'.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău