Igluuri construite la peste 2.000 de metri altitudine în România

  • 28 Ianuarie 2014 16:20
Igluuri construite la peste 2.000 de metri altitudine în România

Singurele igluuri din România se construiesc în aceste zile la peste 2.000 de metri altitudine, în munții Făgăraș, la Bâlea Lac, unde muncitorii se luptă nu doar cu vântul și frigul, ci și cu o zăpadă record de un metru și jumătate.

Turiști din țară și din străinătate, mai ales britanici, vin - în special în week-end-uri - la Bâlea Lac, pentru o experiență unică de cazare, în construcții de gheață.

'Practic e vorba de o cameră, cu pat, noptiere, sculptate în gheață. Un iglu nu are ușă. Cazarea pe noapte, într-un iglu este mai scumpă decât într-una din camerele de la hotelul de gheață din Bâlea, fiind vorba de un plus de 'intimitate'. Dacă într-un iglu, un cuplu achită 600 de lei pentru o noapte de cazare, unde îndură o temperatură în jurul a zero grade Celsius, într-o cameră din hotelul de gheață tariful este cu 200 de lei mai ieftin, adică de 400 de lei', a spus reprezentatul hotelului.

Hotelul de gheață va fi ocupat, din nou, la capacitate maximă în următorul week-end, după ce de Revelion a fost ocupat în totalitate.

Turiștii care dorm în igluuri nu au o toaletă în interiorul acestora, ci la câțiva zeci de metri în apropiere, la cabanele din zonă. În schimb, cine dorește să petreacă Ziua Îndrăgostiților înconjurat de feeria gheții, poate lua o cină romantică la restaurantul din hotelul de gheață unde mesele, scaunele, barul și paharele sunt toate din gheață.

Zona turistică Bâlea este situată la 60 de kilometri distanță de municipiul Sibiu, iar accesul la Hotelul de Gheață se poate face doar cu telecabina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău