Ierusalim | o stație de tren de lângă Zidul Plângerii se va numi „Donald John Trump”

  • 27 Decembrie 2017 14:33
Ierusalim | o stație de tren de lângă Zidul Plângerii se va numi „Donald John Trump”

Israelul va da numele președintelui american Donald Trump stației de tren ce va fi construită în apropierea Zidului Plângerii, situat în Orașul Vechi din Ierusalimul de Est anexat, indică Ministerul Transporturilor într-un comunicat, transmite AFP, citată de Agerpres.

Ministrul Israel Katz a decis marți să adopte recomandările unui comitet vizând extinderea până în cartierul evreiesc din Orașul Vechi a viitoarei linii de mare viteză între Tel Aviv și Ierusalim, și să înființeze o stație la câteva zeci de metri de Zidul Plângerii, a comunicat Ministerul Transporturilor, notează Digi24.

Această stație se va numi „Donald John Trump”, „datorită deciziei sale istorice și curajoase de a recunoaște Ierusalimul drept capitala statului Israel și contribuției sale la întărirea statutului Ierusalimului drept capitală a poporului evreu și a statului Israel”.

Noua linie feroviară va fi gata în 2018 și va lega cele două orașe în mai puțin de o jumătate de oră.

Costul liniei de 56 km, care va deservi orașul Modiin și aeroportul Ben Gurion, este estimat de minister la 7 miliarde de șekeli (1.69 miliarde de euro).

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,06 m/s
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Wed
20
Arhivă Radio Chișinău