IDF anunță că trupele terestre au „rupt” liniile de apărare ale Hamas

  • 02 Noiembrie 2023 11:28
IDF anunță că trupele terestre au „rupt” liniile de apărare ale Hamas

Trupele israeliene operează în interiorul Fâșiei Gaza la 1 noiembrie 2023. Purtătorul de cuvânt al IDF Contraamiramul Daniel Hagari spune că forțele terestre au străbătut primele linii de apărare ale Hamas în nordul Fâșiei Gaza, scrie defenseromania.ro.

„Operațiunea la sol progresează conform planului”, spune oficialul, citat de Times of Israel.

„Cu o planificare anticipată, informații precise și atacuri comune [de pe uscat, aer și mare], forțele noastre au spart liniile frontale de apărare ale Hamas în nordul Fâșiei Gaza”, spune Hagari.

Potrivit IDF, operațiunea terestră a fost deschisă de Brigada 401 Blindată "Iron Tracks".

Forțele de Apărare Israelului spun că forțele terestre și tancurile s-au ciocnit peste noapte cu celulele teroriste Hamas în nordul Fâșiei Gaza, ucigând zeci de teroriști.

În plus, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene declara marți că Israelul a rămas concentrat asupra Fâșiei Gaza, în ciuda încercărilor mișcării Houthi, susținută de Iran, de a provoca Israelul.

"Există mulți actori în regiune care operează ca mandatari ai Iranului, cum ar fi houthii, care încearcă să ne provoace și să ne distragă atenția de la războiul din Gaza. Rămânem concentrați", a spus contraamiralul Daniel Hagari .

Casa Albă spune că nu vor fi trimise trupe americane de menținere a păcii în Gaza

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate națională, John Kirby a declarat miercuri că Statele Unite nu vor trimite trupe de menținere a păcii pe teren, în Fâșia Gaza, în niciun rol viitor, în contextul în care Washingtonul discută cu aliații săi despre cum va arăta Fâșia Gaza după conflict, informează Reuters.

Kirby a mai spus că Statele Unite nu cred că gruparea militantă palestiniană Hamas poate fi implicată în viitoarea guvernare a Fâșiei Gaza când războiul cu Israelul se va termina.

Kirby a spus că Statele Unite nu sprijină o așezare permanentă a civililor din enclavă în afara Fâșiei Gaza.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:2,57 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău