Idei de vacanță: Stațiunea Trei Ape, un loc de poveste în orice anotimp (FOTO)

  • 25 Septembrie 2016 19:53
Idei de vacanță: Stațiunea Trei Ape, un loc de poveste în orice anotimp (FOTO)

Lacul Trei Ape, cel care dă și denumirea stațiunii este punctul de confluență a trei pâraie de munte (Brebu, Grădiștea și Semenic) care se întâlnesc pentru a da naștere râului Timiș.

Este unul dintre multele locuri de poveste din România, care nu se bucură de notorietatea și reputația pe care ar merita-o.

Cu o suprafață de 45 de hectare, lacul Trei Ape este cel mai înalt lac de acumulare din masivul Semenic, fiind situat la 37 de kilometri distanță de Reșița și la doar 5 minute de Gărâna.

Stațiunea Trei Ape este fără doar și poate o oază de liniște și relaxare, care oferă turiștilor un aer dintre cele mai pure, destinat să te învăluie într-o stare de bine și să te încarce cu energii pozitive.

Trei Ape, stațiunea aflată la 850 m altitudine este un complex de dimensiuni reduse cu hotel, căsuțe pentru cazare, terasă și ponton cu șezlonguri, unde se pot practica sporturi nautice (plimbare cu barca și hidrobicicleta).

Pădurile de brazi care învăluie ca o coroană lacul pun în valoare frumusețea naturală a locului, cu peisajaie superbe, care îți taie respirația.
Stațiunea Trei Ape este apreciată și de către iubitorii sporturilor de iarnă, pentru că aici există și pârtii de schi. Mai mult, turiștii curioși să exploateze împrejurimile pot porni pe trasee foarte bine marcate spre munții Anina sau Semenic, dar și către satele turistice din apropiere, așa cum este Gărâna sau Brebu Nou.

În apropierea stațiunii Trei Ape se găsește tabăra de sculptură de la Gărâna, iar la doar zece kilometri se lac se află stațiunea montană Semenic, ideală în perioada sezonului rece mai ales datorită sporturilor de iarnă ce pot fi practicate aici.

Sursa: antenasatelor.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău