ICR „Mihai Eminescu” la Chișinău va organiza o serie de evenimente sub genericul „Muzica românească de pe ambele maluri ale Prutului”

  • 07 Iunie 12:14
ICR „Mihai Eminescu” la Chișinău va organiza o serie de evenimente sub genericul „Muzica românească de pe ambele maluri ale Prutului”

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din Republica Moldova, Compania Publică TeleRadio Moldova și Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău organizează o serie de evenimente sub genericul „Muzica românească de pe ambele maluri ale Prutului” în cadrul celei de-a XXXIII-a ediții a Festivalului Internațional „Zilele Muzicii Noi”. Evenimentele se vor desfășura în perioada 12-14 iunie 2024 și vor consta în 3 masterclass-uri și un concert simfonic.

Evenimentele se vor desfășura în perioada 12-14 iunie 2024 și vor consta în 3 masterclass-uri și un concert simfonic.

Masterclass-urile de vioară vor fi organizate pe 12, 13 și 14 iunie la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău și vor fi susținute de violonista prof.univ.dr. Diana Moș, rectorul Universității Naționale de Muzică din București.

Concertul simfonic din creația compozitorulor români Adrian Iorgulescu, Doina Rotaru și Ulpiu Vlad va avea loc pe data de 14 iunie 2024, la Sala cu Orgă, și va fi susținut de Orchestra Simfonică a TeleRadio Moldova sub bagheta maestrului Valentin Doni, solistă Diana Moș (vioară).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
33,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:4,12 m/s
Tue
27
Wed
23
Thu
21
Fri
23
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău