ICR Chișinău organizează o conferință științifică online dedicată operei lui Bogdan Petriceicu Hasdeu

  • 19 Februarie 2021 13:14
ICR Chișinău organizează o conferință științifică online dedicată operei lui Bogdan Petriceicu Hasdeu

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău în parteneriat cu Institutul de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hașdeu” al Ministerului Educației Culturii și Cercetării și Biblioteca Publică Municipală „Bogdan Petriceicu-Hașdeu” din Chișinău organizează Conferința științifică Bogdan PETRICEICU-HAȘDEU – enciclopedist de talie europeană.

Evenimentul va avea loc în data de 26 februarie 2021, la Chișinău, online, fiind un prilej de explorare a operei lui Bogdan Petriceicu Hașdeu (26 februarie 1838 – 25 august 1907), academician, scriitor, filolog, istoric, jurist, publicist și om politic.

Conferința se va transmite cu începere de la ora 1400 pe platforma Google Meet https://meet.google.com/usj-ceym-bei și va fi distribuită și la adresa de facebook a ICR Chișinău.

Moderatorul manifestării culturale este dr. hab. Nina Corcinschi, directorul Institutului de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hașdeu”, iar Mariana Harjevschi, directorul Bibliotecii Municipale ”Bogdan Petriceicu Hașdeu”, va rosti un cuvânt de salut.

Vor susține comunicări științifice acad. Mihai Cimpoi („Sublim și bufon” în opera literară hașdeiană), acad. Valeriu Matei (Bogdan Petriceicu Hașdeu - istoricul), dr. Tatiana Botnaru (Zeița-mumă Dochia și semnificația ei arhetipală în studiile folcloristice ale lui Bogdan Petriceicu-Hașdeu), Alexandru Moraru (Conferințele științifice Hașdeu – o formă de promovare a marelui cărturar), dr. Tudor Colac (B. P.-Hașdeu – inițiator și întemeietor al activității de cercetare științifico-modernă a folclorului), Svetlana Korolevski (B. P.-Hașdeu în cercetările savanților basarabeni).

Evenimentul se va încheia cu o prezentare de carte, susținută de Mihai Papuc, a celor mai recente apariții editoriale din ediția de Opere ale lui „B. P. Hașdeu”, apărute la editura Știința.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău