ICR Bruxelles celebrează 25 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova

  • 23 August 2016 13:07
ICR Bruxelles celebrează 25 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova

Institutul Cultural Român Bruxelles celebrează 25 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova prin spectacolul de teatru Made in Moldova, produs în 2009 de Teatrul național Satiricus I. L. Caragiale, în regia lui Alexandru Grecu, după un text de Constantin Cheianu.Spectacolul, care va fi jucat în română, sâmbătă 27 august, la Teatrul Petit Theatre…

Institutul Cultural Român Bruxelles celebrează 25 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova prin spectacolul de teatru Made in Moldova, produs în 2009 de Teatrul național Satiricus I. L. Caragiale, în regia lui Alexandru Grecu, după un text de Constantin Cheianu.

Spectacolul, care va fi jucat în română, sâmbătă 27 august, la Teatrul Petit Theatre Mercelis din Bruxelles, va marca totodată Ziua limbii române și spațiul cultural comun România-Republica Moldova.

Bazat în exclusivitate pe fapte reale, Made in Moldova ironizează problemele de corupție din Republica Moldova într-o îmbinare alertă de muzică rapp, mișcare și text, potrivit unui comunicat al ICR Bruxelles.

La Bruxelles, departe de țară, rar avem ocazia să vedem un spectacol "de-al nostru", de acasă, în română. Comunitatea își poate reîntâlni actorii preferați, poate comunica și împărtăși dorul de meleagurile natale (…) – mărturisește Adriana Rotaru, inițiatoarea acestui turneu și membră a comunității de cetățeni din Republica Moldova care trăiesc în Belgia.

Satiricus este un teatru de factură modernă, fondat în 1990 la inițiativa regizorului Alexandru Grecu cu scopul de a prezenta spectacole pluridisciplinare incitante care alătură text, dans, cântec și expresie corporală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău