Iași | Peste 25.000 pachete cu țigări de contrabandă, din R.Moldova

  • 24 Mai 2018 18:57
Iași | Peste 25.000 pachete cu țigări de contrabandă, din R.Moldova

Peste 25.000 de pachete cu țigări de contrabandă, fabricate în Republica Moldova, au fost descoperite, în ultimele trei zile, de polițiștii din cadrul Inspectoratului Poliției de Frontieră Iași, potrivit unui comunicat al IGPR.

'În data de 23 mai a.c., pentru verificarea unor informații deținute, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Rădăuți Prut au organizat și desfășurat o acțiune specifică în zona de responsabilitate. Astfel, în cadrul acțiunii desfășurată pe raza localității de frontieră Coțușca, județul Botoșani, a fost descoperit, ascuns sub niște coceni de porumb, un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în România, în care se aflau mai multe colete cu țigări. La cercetarea la fața locului, pe banchetele din spate ale autoturismului au fost găsite șapte colete învelite în folie de culoare neagră, prevăzute cu chingi pentru transport', se arată într-un comunicat al IGPR.

În cele șapte colete au fost descoperite 11.000 pachete, marca Ritm, de proveniență din Republica Moldova. 

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura indisponibilizării autoturismului folosit la activitatea infracțională, precum și a țigaretelor descoperite, cu o valoare estimată de peste 125.000 lei.

'În data de 22 mai, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Iași, pe timpul unei acțiuni specifice pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de competență, au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, două persoane care transportau în spate colete cu țigări, dinspre malul râului Prut către localitatea Icușeni. În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 3.000 pachete marca Ritm, în valoare totală 27.600 lei. În data de 21 mai, polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani, pe timpul unei acțiuni specifice pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de competență, au observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, mai multe persoane care transportau în spate colete cu țigări, dinspre malul râului Prut către localitatea Cotu Miculinți, județul Botoșani. În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 11.470 pachete mărcile Ashima și Ritm, în valoare totală 106.580 lei', se precizează în comunicatul de presă.

Polițiștii de frontieră români efectuează cercetări față de persoanele identificate în cele trei cauze, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Cercetările continuă pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în aria infracțională, menționează sursa citată. 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:1,03 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău