Iarna grea face ravagii în unele regiuni din Rusia

  • 09 Ianuarie 2019 17:44
Iarna grea face ravagii în unele regiuni din Rusia

Începând cu data de 1 ianaurie 2019 și până în prezent, iarna grea din Rusia, viscolul și gerul au făcut 13 victime în Republica Buriatia, republică autonomă rusă situată la est de Lacul Baikal, anunță Ministerul rus al Afacerilor Interne, pe site-ul instituției.

De la începutul anului 2019, în R. Buriatia s-au înregistrat temperaturi de până la -39... -34 °C, iar în unele zone chiar până la -49°C. Potrivit unui prim bilanț, numărul morților a ajuns la 13?, se specifică în comunicatul remis de Ministerul rus de Interne, pe site-ul instituției. Se efectuează anchete în cazul celor 13 decese. 

„Practic, în sângele tuturor celor care au decedat de hipotermie a fost depistată o concentrație foarte mare de alcool etilic”, se mai specifică în comunicat.

Meteorologii ruși au avertizat că în unele regiuni din Rusia se vor înregistra geruri cumplite și temperaturi extrem de scăzute, în următoarele zile. Potrivit site-ului publicației kp.ru, cele mai afectate regiuni vor fi: Samara, Saratov, Orenburg, Vladimir și Riazan.

Turiștii sunt sfătuiți să fie precauți și să evite mai multe trasee și pârtii. Ninsorile abudente din R. Buriatia au anulat peste o sută de zboruri în regiune, însă nu au putut opri evenimentele culturale și sportive tradiționale organizate de Crăciunul pe rit vechi.

sursa: rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău