Ianukovici ar putea sfârși ca Litvinenko

  • 30 Ianuarie 2015 11:11
 Ianukovici ar putea sfârși ca Litvinenko

Fostul președinte ucrainean Viktor Ianukovici refugiat în Federația Rusă este valoros pentru serviciile secrete ruse, în primul rând ca purtător al unor informații confidențiale și de aceea este puțin probabil ca Ucraina să obțină extrădarea sa din Rusia

 - consideră Viktor Ciumak, vicepreședintele Comisiei parlamentare pentru prevenirea și combaterea anticorupției din Ucraina.

"Ianukovici deține informații confidențiale despre Federația Rusă, despre acțiunile și planurile Federației Ruse, despre Crimeea și multe altele" - a afirmat Ciumak pentru postul de televiziune "5 Kanal".

Politicianul consideră că autoritățile ruse nu vor fi de acord cu extrădarea lui Ianukovici. "Mi-e teamă că (Ianukovici - n.n.) ar putea sfârși ca Litvinenko. Situația este de așa natură încât e puțin probabil să-l putem obține în vreun fel" - a subliniat deputatul ucrainean.

Aleksandr Litvinenko, fost agent al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB) și opozant al Kremlinului, a murit la 23 noiembrie 2006 într-un spital londonez, după ce a fost otrăvit cu poloniu radioactiv de foști colegi din serviciile secrete ruse, notează Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău