”I Culture”, la cea de-a doua ediție

  • 17 Iulie 2013 12:25
”I Culture”, la cea de-a doua ediție

Astăzi s-a dat startul celei de-a doua ediții a proiectului ”I Culture”, destinat artiștilor interpreți de muzică clasică din țările componente ale Partneriatului Estic.

Momentul a fost marcat de o conferință de presă, la care a participat ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Bogumil Luft, a cărui țară a inițiat acest proiect.

Proiectul, demarat anul trecut de institutul Adam Mickiewicz din Varșovia, prevede formarea unei orchestre alcătuite din tineri instrumentiști, cu vârste între 18 și 28 de ani, care susțin un turneu de două săptămâni prin mai multe orașe europene, promovând nu doar muzica de calitate, ci și imaginea unității culturale europene. Ambasadorul polonez, Bogumil Luft, consideră că acest concept sintetizează cel mai bine ideea de parteneriat.

Coordonatoarea proiectului I Culture, Ewa Bogusz Moore, a detaliat etapele derulării ediției din 2012. Tinerii interpreți, care vor fi selectați pe baza unei înregistrări video a unui moment artistic, vor fi preluați de un „tutore”, un muzician de renume dintr-un centru european cu tradiție.

Timp de două săptămâni tinerii vor repeta în orașul polonez Lublin, de unde vor porni apoi în turneu spre capitalele țărilor Parteneriatului Estic. La Chișinău, orchestra I Culture va ajunge în data de 28 august, avându-l la pupitru pe foarte tânărul Ilici Rivas, un dirijor venezuelean de 19 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:4,12 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău