Hurriyet: CIA l-a înregistrat pe prințul saudit, cerând ca Jamal Khashoggi să fie "redus la tăcere"

  • 22 Noiembrie 2018 15:15
Hurriyet: CIA l-a înregistrat pe prințul saudit, cerând ca Jamal Khashoggi să fie

Cotidianul turc Hurriyet a anunțat joi că directorul CIA Gina Haspel le-a semnalat luna trecută oficialilor turci că agenția a înregistrat un apel în care prințul moștenitor al Arabiei Saudite a dat instrucțiuni pentru "a-l reduce la tăcere" pe jurnalistul Jamal Khashoggi, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Întrebat despre acest raport, un oficial turc a declarat pentru Reuters că nu are informații despre o astfel de înregistrare.

Arabia Saudită a transmis că prințul Mohammed bin Salman nu a avut cunoștință anterior despre uciderea lui Khashoggi la consulatul saudit din Istanbul, acum șase săptămâni.

"Se vorbește de o altă înregistrare", scrie jurnalistul ziarului Hurriyet, Abdulkadir Selvi, spunând că presupusul apel a avut loc între prințul Mohammed și fratele său, ambasadorul Arabiei Saudite la Washington.

 "Se spune că șeful CIA, Gina Haspel, a indicat acest lucru în timpul vizitei sale în Turcia", a scris el, adăugând că au discutat despre Khashoggi, un critic al conducătorului de facto al regatului.

"Se spune că prințul moștenitor a ordonat "reducerea la tăcere a lui Jamal Khashoggi cât mai repede posibil" într-un apel monitorizat de agenția americană", scrie acesta.

Jamal Khashoggi a fost ucis la consulatul saudit de la Istanbul, pe 2 octombrie, într-o operațiune despre care președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că a fost comandată de cel mai înalt nivel de conducere din Arabia Saudită.

După ce a oferit numeroase explicații contradictorii, autoritățile Riyad au declarat săptămâna trecută că Khashoggi a fost ucis și corpul său dezmembrat după ce negocierile de a-l convinge să se întoarcă în Arabia Saudită au eșuat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău