Huawei a raportat venituri de peste 100 de miliarde de dolari, în primele nouă luni din 2020

  • 23 Octombrie 2020 16:31
Huawei a raportat venituri de peste 100 de miliarde de dolari, în primele nouă luni din 2020

Veniturile grupului chinez Huawei Technologies au urcat cu 9,9% în primele nouă luni din 2020, în contextul intensificării campaniei SUA de a restricționa expansiunea sa globală, ca urmare a temerilor de securitate, și a impactului pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters, preluat de Agerpres.

În perioada ianuarie-septembrie 2020, veniturile Huawei au ajuns la 671,3 miliarde de yuani (100,44 miliarde de dolari), în timp ce marja de profit s-a situat la 8%, comparativ cu 8,7% în primele nouă luni din 2019.

Huawei Technologies nu va mai produce cele mai performante cipuri, Kirin. Din cauza presiunilor SUA asupra furnizorilor Huawei, divizia de cipuri a companiei chineze, HiSilicon, nu va mai putea produce componentele cheie pentru telefoanele mobile, a anunțat recent directorul diviziei de consum a Huawei, Richard Yu. În China, consumatorii s-au grăbit să achiziționeze smartphone-uri Huawei pe fondul temerilor privind disponibilitatea unor modele mai noi.

Compania chineză a apreciat într-un comunicat că veniturile sale în primele nouă luni din 2020 "sunt în linie cu estimările". Fără a menționa sancțiunile SUA, în comunicat se arată că lanțul global de aprovizionare al Huawei "este sub o presiune intensă", iar producția și operațiunile companiei "se confruntă cu dificultăți sporite".

Rezultatele financiare raportate de Huawei vin după ce în ultimii doi ani compania s-a aflat în vizorul autorităților americane, îngrijorate de posibilitatea ca serviciile de informații chineze să utilizeze echipamentele Huawei pentru spionaj. Statele Unite au făcut apel la numeroase țări să nu folosească infrastructura Huawei pentru dezvoltarea noii rețele telefonice 5G.

Huawei nu raportează datele privind vânzările de telefoane. Conform datelor firmei de cercetare de piață Canalys, în trimestrul doi din 2020 grupul sud-coreean Samsung și-a pierdut poziția de lider pe piața telefoanelor inteligente, după ce a livrat 53,7 milioane de dispozitive, fiind întrecut de compania chineză Huawei, care a vândut 55,8 milioane de unități. Este pentru prima dată în ultimii nouă ani când o altă companie în afară de Apple sau Samsung domină piața, informează raportul Canalys.

În timp ce vânzările Huawei au scăzut cu 5%, în perioada aprilie-iunie 2020, comparativ cu perioada similară din 2019, Samsung a raportat un declin de 30%, după ce pandemia de coronavirus (COVID-19) a dus la perturbări pe piețele sale cheie, cum ar fi Brazilia, SUA și Europa, susțin analiștii.

"Este un rezultat remarcabil, pe care puțini l-ar fi estimat în urmă cu un an. Dacă nu ar fi fost pandemia, nu s-ar fi întâmplat", a apreciat Ben Stanton, analist în cadrul Canalys.

Huawei este cel mai mare producător mondial de echipamente pentru rețele de telecomunicații și al doilea producător de smartphone-uri, în funcție de volum. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău