Huawei a înregistrat cea mai rapidă creștere a vânzărilor pe piața gadgeturi inteligente, în T1

  • 12 Iunie 2019 15:26
Huawei a înregistrat cea mai rapidă creștere a vânzărilor pe piața gadgeturi inteligente, în T1

Volumul vânzărilor de gadgeturi wearable, smartwatch-uri și brățări inteligente Huawei a crescut cu 282,2%, în primul trimestru al anului, față de aceeași perioadă din 2018, ceea ce plasează producătorul chinez pe locul 1 mondial pe acest segment, înaintea Samsung și Xiaomi, arată datele publicate de International Data Corporation (IDC), preluat de Agerpres.

În privința cotei de piață pe acest tip de produse, americanii de la Apple ocupă prima poziție - cu un procent de 25,8%, față de 26,8% în T1 din 2018. Pe locurile următoare se clasează Xiaomi (13,3% cotă de piață), Huawei (10%), Samsung (5,9%) și Fitbit (5,9%).

Potrivit sursei citate, pe piața gadgeturilor purtate la încheietura mânii, Huawei a înregistrat cea mai mare creștere anuală, de 213%, depășind alți producători, precum Xiaomi, Apple, Fitbit și Samsung.

În topul primilor cinci producători de gadgeturi purtate la încheietura mâinii, în funcție de volumul vânzărilor, conduce Xiaomi - cu 5,3 milioane de unități, urmată de Apple - cu 4,6 milioane exemplare, Huawei (3,9 milioane), Fitbit (2,9 milioane) și Samsung (2 milioane). Restul competitorilor au totalizat 12,5 milioane de unități.

Totodată, în ierarhia referitoare la cota de piață pe același segment de produse, podiumul este ocupat în ordine de Xiaomi (16,9%), Apple (14,8%) și Huawei (12,5%).

Huawei a fost plasată, în luna mai a acestui an, de Washington pe o listă de companii suspecte cărora entitățile americane nu le pot vine echipamente tehnologice. Administrația Trump afirmă că echipamentele Huawei pot fi utilizate de serviciile de informații din China pentru a spiona comunicațiile altor țări.

Fondatorul Huawei, Ren Zhengfei, este un fost soldat în armata chineză. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău