Hotătârea PAS privind alegerile din Chișinău

  • 22 Martie 2018 08:27
Hotătârea PAS privind alegerile din Chișinău

Consiliul Național Politic al PAS a amânat adoptarea unei decizii privind desemnarea unui candidat la funcția de primar al municipiului Chișinău până la finalizarea discuțiilor cu PPDA privind mecanismul de creare a blocului electoral pentru alegerile parlamentare din 2018, anunță un comunicat al formațiunii.

Consiliul Național Politic al PAS a discutat în ședința de ieri situația politică cu privire la alegerile locale anticipate din Chișinău privind înaintarea candidatului unic din partea forțelor proeuropene.

„Partidul Acțiune și Solidaritate conștientizează importanța alegerilor din Chișinău și a câștigării acestora de un candidat proeuropean. Totodată, PAS înțelege rolul său fundamental de consolidare a tuturor forțelor sănătoase din societate pentru realizarea aspirațiilor comune ale tuturor cetățenilor - aducerea țării noastre pe făgașul normalității, libertății și bunăstării”, se arată în comunicat.

Amintim că PPDA cu care PAS discută crearea unui bloc comun la alegerile parlamentare, l-a desemnat pe Andrei Năstase în calitate de candidat la funcția de primar și a chemat și alte formațiuni, în special PAS, să-l susțină. În același timp, PDM a anunțat că va susține un candidat comun al dreptei pro-europene, dar partidele de dreapta au criticat anunțul, comentând decizia drept o „capcană” pentru a le discredita.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău