Hotărârea cu privire la 9 mai – Ziua Europei va fi publicată mâine în Monitorul Oficial

  • 04 Mai 2017 12:15
Hotărârea cu privire la 9 mai – Ziua Europei va fi publicată mâine în Monitorul Oficial

Hotărârea Parlamentului cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și la cele de odihnă, care prevede stabilirea datei de 9 mai drept Zi a Europei, va fi publicată în numărul de mâine, 5 mai, al Monitorului Oficial al Republicii Moldova, relatează MOLDPRES.

Subiectul a generat nemulțumiri în rândul deputaților pe motiv că la data de 9 mai este sărbătorită și „Ziua Victoriei” și a comemorării eroilor căzuți pentru Independentă Patriei.

Ieri, premierul Pavel Filip a anunțat că a semnat o dispoziție, conform căreia festivitățile oficiale dedicate Zilei Europei vor fi organizate în Republica Moldova nu pe 9, ci pe 13 mai.

Amintim că, săptămâna trecută, Parlamentul a votat un proiect prin care data de 9 mai, când în majoritatea statelor din fosta URSS este celebrată Ziua Victoriei asupra Germanei naziste, să fie sărbătorită în Republica Moldova și ca Zi a Europei. Proiectul a fost întâmpinat cu ostilitate de deputații socialiști și comuniști, iar președintele Igor Dodon a anunțat că nu-l va promulga.

Drept urmare, șeful Legislativului Andrian Candu a declarat că Parlamentul va revota legea, dacă se va ajunge într-o asemenea situație.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău