Hollande: Traficul cu petrol al organizației Statul Islamic a fost redus

  • 18 Decembrie 2015 18:05
Hollande: Traficul cu petrol al organizației Statul Islamic a fost redus

Președintele francez Francois Hollande a dat asigurări vineri, 18 decembrie, că productiva contrabandă cu petrol organizată din Siria de gruparea Statul Islamic (SI) a fost 'redusă semnificativ', transmite AFP.

'Avem în prezent certitudinea că traficul cu petrol al cărui beneficiar era Daesh (acronimul arab al SI) s-a redus semnificativ', a declarat Hollande într-o conferință de presă la Bruxelles, la sfârșitul unui summit european.

'Secăm resursele financiare ale acestei grupări teroriste prin atacuri' executate în special de aviațiile franceză și americană, a dat el asigurări.

Acest lucru înseamnă - a insistat Francois Hollande - a garanta că 'traficul pe care Daesh îl poate organiza, trafic cu petrol și cu opere de artă, poate fi anihilat'.

El a salutat faptul că operațiunile militare s-au intensificat, așa cum a cerut 'la o zi după atentate de la 13 noiembrie' de la Paris, prin 'lovituri serioase' date, în opinia sa, Statului Islamic în Irak, dar și în Siria.

'În Irak, prin operațiuni la sol sprijinite de atacuri aeriene de care Franța a fost în mare parte responsabilă s-au putut recuceri teritorii', a afirmat el.

În ceea ce privește operațiunile din Siria, ele au vizat 'în principal centrele de antrenament și cele de logistică', în special instalații petroliere, a precizat el.

Reamintind că el a făcut apel la solidaritatea celor 28 de state membre ale UE la o zi după atentatele de la 13 noiembrie de la Paris, Hollande a salutat faptul că 'țările europene au răspuns' la apelul său, oferind exemplele Marii Britanii, Germaniei, Suediei, Belgiei, Olandei sau Italiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău