Hohote de râs la Davos, după o glumă a ministrului polonez de Externe despre Rusia

  • 19 Ianuarie 13:09
Hohote de râs la Davos, după o glumă a ministrului polonez de Externe despre Rusia

Ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, a declarat, în cadrul panelului „Russia: What Next?”, la Forumul Economic Mondial de la Davos, că dacă Rusia ar fi fost o țară democratică ar fi avut jumătate din economia SUA până în prezent. De asemenea, ministrul a explicat că e tragic că cea mai mare țară din lume tot vrea să cucerească teritorii.

„Am făcut un calcul. Dacă Rusia era o țară democratică ar fi avut jumătate din economia SUA deja”, a explicat ministrul polonez de Externe, în cadrul panelului „Russia: What Next?”, la Davos, scrie Digi24.

El a mai adăugat că nu poate să înțeleagă cum cea mai mare țară din lume tot vrea să cucerească și alte teritorii. „E tragic că cea mai mare țară din lume vrea alte teritorii. Nu au destul pământ?”, a spus el, stârnind hohote de râs.

„Reconstruirea încrederii” este tema ediției din acest an a Forumului Economic Mondial (WEF), care a avut loc la Davos, Elveția, pentru a 54-a oară. În cadrul Forumului, dezbaterile s-au axat pe securitatea și cooperarea într-o lume divizată, precum și pe conducerea efectivă și implementarea eficientă a noilor tehnologii.

Dezbaterile la care a participat ministrul Sikorski au abordat în principal politica de securitate, conflictele în curs (agresiunea armată a Rusiei împotriva Ucrainei, războiul din Fâșia Gaza) și alte provocări, cum ar fi schimbările climatice și criza energetică și a migrației, potrivit gov.pl.

În cadrul dezbaterilor „Stand with Ukraine” și „Russia: What next?”,  ministrul Sikorski a subliniat că înfrângerea Ucrainei și victoria Rusiei vor avea un impact global. El a adăugat că acest lucru ar duce la prăbușirea completă a arhitecturii de securitate și la perspectivele unor noi conflicte militare la scară mai largă, la nivel mondial, și că costurile lor vor fi mult mai mari decât cheltuielile actuale pentru sprijinirea Ucrainei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
26,63
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Wed
25
Thu
23
Fri
20
Sat
24
Sun
25
Arhivă Radio Chișinău