Hillary Clinton va publica în octombrie romanul ''State of Terror''

  • 24 Februarie 12:37
Hillary Clinton va publica în octombrie romanul ''State of Terror''

Hillary Clinton a scris primul ei roman, un thriller despre un guvern al Statelor Unite ''periculos de rupt de realitate'' în mijlocul unor atentate teroriste, informează bbc.com, potrivit Agerpres.

Intitulat ''State of Terror'', volumul spune povestea unui secretar de stat lipsit de experiență și va fi lansat pe 12 octombrie 2021.

Hillary Clinton, o fostă aspirantă la președinția Statelor Unite, secretar de stat și primă doamnă, a redactat cartea în colaborare cu scriitoarea canadiană Louise Penny.

Volumul explorează o lume de ''mari mize diplomatice și de trădări'', a precizat aceasta.

Protagonista romanului ''se alătură administrației rivalului său, un președinte care își preia mandatul după o perioadă de patru ani în care America nu mai este o prezență importantă pe scena mondială''.

În urma unor atacuri teroriste care aruncă ordinea globală în haos, secretarul de stat are drept misiune alcătuirea unei echipe care să ''dejoace această conspirație mortală''.

Hillary Clinton a fost secretar de stat al Statelor Unite în timpul președinției Obama, din 2009 până în 2013, înainte să fie înfrântă în 2016 de Donald Trump în cursa pentru Casa Albă.

Editorii promit scene dramatice din culise ''presărate cu detalii pe care doar un cunoscător le-ar putea cunoaște''.

Clinton, autoarea a numeroase lucrări de nonficțiune, a descris colaborarea cu Penny drept ''un vis care a devenit realitate''.

''Acum ne punem în comun experiențele pentru a explora lumea complexă a marilor mize diplomatice și a trădărilor. Lucrurile nu sunt ceea ce par a fi'', a declarat ea.

Scriitoarea canadiană de literatură polițistă Louise Penny, cunoscută pentru seria de romane care îl are drept protagonist pe inspectorul-șef Armand Gamache, a povestit că a fost ''o experiență incredibilă de a intra în Departamentul de Stat, în interiorul Casei Albe, în interiorul minții unui secretar de stat, în mijlocul unei crize de stat cu miză mare''.

''Înainte să ne apucăm de treabă, am vorbit despre vremea când a fost secretar de stat. Care a fost cel mai mare coșmar al său? 'State Of Terror' este răspunsul'', a adăugat aceasta.

Hillary Clinton nu este prima din familia Clinton care s-a îndreptat către ficțiune. Soțul ei, fostul președinte Bill Clinton, a scris, în colaborare cu romancierul James Patterson, ''The President Is Missing'', un thriller despre un lider de stat forțat să dispară pentru propria siguranță.

''State of Terror'' va fi publicată în Statele Unite de St Martin's Press și Simon & Schuster, iar în Regatul Unit și restul lumii de Pan Macmillan.

Romanul urmează unei serii de volume de memorialistică semnate de Hillary Clinton, cel mai recent din 2017, ''What Happened'', publicat tot la Simon & Schuster, care s-a vândut în 300.000 de exemplare în Statele Unite într-o singură săptămână.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
10
Ploaie ușoară
Umiditate:57 %
Vint:3,6 m/s
Sat
9
Sun
10
Mon
10
Tue
9
Wed
11

Curs oficial BNM 17 Aprilie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.3806 -0.0000
USD 17.8731 -0.0000
RON 4.3416 -0.0000
UAH 0.6392 -0.0000
RUB 0.2325 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău