Hillary Clinton și Donald Trump au câștigat alegerile primare în cele mai multe state americane

  • 02 Martie 2016 13:48
Hillary Clinton și Donald Trump au câștigat alegerile primare în cele mai multe state americane

Democrata Hillary Clinton și republicanul Donald Trump au câștigat alegerile primare în cele mai multe state americane care au votat ieri, în așa numita "Super Marți", pentru desemnarea candidaților în cursa finală pentru Casa Albă. Aceasta este văzută ca cea mai importantă competiție dinaintea alegerilor prezidențiale americane din 8 noiembrie.Corespondentul…

Democrata Hillary Clinton și republicanul Donald Trump au câștigat alegerile primare în cele mai multe state americane care au votat ieri, în așa numita "Super Marți", pentru desemnarea candidaților în cursa finală pentru Casa Albă. Aceasta este văzută ca cea mai importantă competiție dinaintea alegerilor prezidențiale americane din 8 noiembrie.

Corespondentul Radio România Actualități în Statele Unite, Doina Saiciuc, a surprins reacțiile din cele două tabere:

Înainte, chiar de a începe votul în statele americane ale alegerilor așa numitei "Super Tuesday" - "Super Marți", liderii Partidului Republican au ieșit în fața reporterilor pentru a critica temperamentul miliardarului Donald Trump care și-a consolidat poziția de prim candidat la nominalizarea republicanilor. Speakerul Camerei Reprezentanților, congresmanul republican Paul Ryan, a respins categoric comentariile lui Trump în legătură cu susținerea candidaturii sale de către fostul lider al Ku Klux Klan, David Duke. Sprijinul primit din partea Mișcării Supremației Albe este o îndepărtare fundamentală de la doctrina conservatoare - a spus Ryan. Trump a respins însă criticile guvernatorilor și senatorilor republicani care au refuzat să spună dacă îl vor susține în cazul în care va câștiga nominalizarea. Mai mult, el a sugerat, în dimineața alegerilor de ieri, că de fapt ajută Partidul Republican să se extindă, atrăgând chiar democrați. În ce privește cursa democraților, Hillary Clinton, care a câștigat multe procente înaintea rivalului Bernie Sanders, a început deja să-și concentreze mesajul asupra alegerilor generale din noiembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:1,03 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău