Hidrologii au emis până pe 12 februarie avertizare de gheață subțire

  • 06 Februarie 2020 11:30
Hidrologii au emis până pe 12 februarie avertizare de gheață subțire

Centrul Hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat a emis pentru perioada 6-11 februarie o avertizare referitor la pericolul ce îl prezintă reluarea procesului de formare a gheții în râurile și bazinele acvatice din țară, transmite MOLDPRES.

Potrivit hidrologilor, “ca urmare a răcirii vremii, în perioada de referință, pe râurile, cursurile de apă și bazinele acvatice din țară vor apărea formațiuni de gheață, iar pe unele sectoare se va forma podul de gheață”.

Gheața va fi subțire, ieșirea pe ea va prezenta pericol, or, în acest context salvatorii atenționează populația, mai ales pescarii amatori, să nu se aventureze în activități de pescuit de iarnă ș.a. De asemenea, să fie atenți părinții și să le interzică minorilor jocuri în preajma surselor acvatice. 

În următoarele zile, meteorologii prognozează vânt puternic. Odată cu intensificarea vântului, vremea se va răci. Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic, până la finele săptămânii, pe întreg teritoriul țării, valorile termice vor coborî sub minus 3 grade Celsius, ziua. Noaptea gerul va ajunge până la 13 grade, însă de duminică, 9 februarie, vremea va începe să se încălzească.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău