Cum a decurs prima zi a liderului american în Marea Britanie

  • 04 Iunie 2019 09:08
Cum a decurs prima zi a liderului american în Marea Britanie

Prima zi a vizitei de stat pe care președintele american, Donald Trump și soția sa, Melania, o fac în Marea Britanie a fost plină de ceremonii, transmite Radio România Actualități.

Astfel, ieri, liderul de la Casa Albă a inspectat Garda Regală, alături de Prințul Charles, a depus o coroană la Mormântul Soldatului Necunoscut din Westminster Abbey, iar seara, cuplul de la Casa Albă a participat la banchetul organizat la Palatul Buckingham.

Pe de altă parte, liderul laburist, Jeremy Corbyn, a refuzat invitația la banchet și și-a declarat sprijinul pentru protestul de astăzi. Zeci de mii de oameni sunt așteptați să protesteze atât la Londra, dar și în alte orașe britanice, față de prezența lui Donald Trump, considerat un președinte care divizează și promovează ura.

Astăzi, sunt programate întâlniri atât cu actualul premier, Theresa May, aflată pe picior de plecare din Downing Street, cât și cu adversarii ei politici, fostul ministru de externe - Boris Johnson și liderul Partidului Brexit - Nigel Farage, mai notează RRA.

Sursa:RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău