Harta care prezintă LIVE răspândirea virusului ucigaș din China

  • 26 Ianuarie 2020 15:27
Harta care prezintă LIVE răspândirea virusului ucigaș din China

Harta, realizată de o echipă de la Centrul pentru Știința și Ingineria Sistemelor (CSSE) din cadrul Universității Johns Hopkins, este actualizată în timp real cu date de la Organizația Mondială a Sănătății, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA și din alte surse, informează Mediafax.

Lauren Gardner, profesor de inginerie civilă și co-director CSSE, a coordonat realizarea hărții, care afișează statistici despre decese și cazurile confirmate de infecții cu noul coronavirus (2019-nCoV), la nivel mondial, potrivit sursei citate.

"Am creat acest tablou de bord pentru că suntem de părere că este important pentru public să înțeleagă situația focarului pe măsură ce se desfășoară", a declarat Gardner.

"Pentru comunitatea de cercetare, aceste date vor deveni mai valoroase pe măsură ce continuăm să le colectăm în timp", a completat Gardner.

HARTA POATE FI CONSULTATĂ AICI.

Datele care stau la baza hărții sunt colectate de la Organizația Mondială a Sănătății, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, Comisia Națională de Sănătate din Republica Populară Chineză și Dingxiangyuan, un site de comunicare pentru profesioniștii din domeniul medical care oferă în timp real informații despre cazuri. Harta realizată de CSSE nu prezice, încă, în ce zone ar putea să se răspândească mai departe noul coronavirus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău