Hackerii s-au răzbunat pe polițiștii din Belarus care au arestat protestatari: "Nimeni nu va rămâne anonim, nici măcar sub cagulă"

  • 21 Septembrie 2020 20:03
Hackerii s-au răzbunat pe polițiștii din Belarus care au arestat protestatari:

Hackerii au divulgat datele personale a peste 1.000 de polițiști din Belarus, transmite Reuters, citat de Mediafax. Guvernul a transmis că vinovații vor fi prinși și pedepsiți. Ei au sugerat că dacă arestările protestatarilor continuă, nu se vor opri nici ei.

Polițiștii care au încercat să oprească protestele stradale din Belarus, împotriva lui Alexandr Lukașenco, s-au trezit cu datele personale divulgate.

Conform Reuters, răzbunarea hackerilor a vizat circa o mie de polițiști ale căror date au fost distribuite pe aplicația Telegram.

Guvernul a transmis că îi va găsi și pedepsi pe cei responsabili. „Forțele, mijloacele și tehnologiile care sunt la dispoziția organismelor interne fac posibilă identificarea și condamnarea majorității vinovaților de divulgarea datelor personale pe internet”, a declarat Olga Chemodanova, purtătoare de cuvânt a Ministerului de Interne.

Forțele de securitate din Belarus au reținut mii de oameni în încercarea de a opri valul de proteste și greve din țară.

Hackerii au încercat prin acțiunea lor să oprească arestările și anunță că nu se vor opri aici. „Pe măsură ce arestările continuă, vom continua să publicăm la scară largă. Nimeni nu va rămâne anonim, nici măcar sub cagulă”, au transmis hackerii prin intermediul televiziunii de știri Nexta.

sursa: digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău