Hackerii care au reușit unul dintre cele mai mari jafuri din istoria crypto au returnat peste jumătate din suma furată

  • 12 August 2021 15:08
Hackerii care au reușit unul dintre cele mai mari jafuri din istoria crypto au returnat peste jumătate din suma furată

Hackerii care au reușit unul dintre cele mai mari jafuri din istoria crypto au înapoiat acum peste jumătate din criptomonedele în valoare de 610 milioane de dolari furate, a anunțat joi platforma vizată de atac, potrivit Reuters, citat de hotnews.ro.

Reprezentanții Poly Network, o rețea care conectează blockchain-urile folosite de diferitele monede virtuale, au anunțat pe Twitter că hackerii au înapoiat criptomonede în valoare de 342 de milioane de dolari și că așteaptă și returnarea celorlalte active digitale furate, în valoare de 268 de milioane de dolari, notează sursa citată

Poly Network anunțase miercuri că a fost vizată de un atac cibernetic pe care l-a descris ca fiind cel mai mare jaf „din istoria defi”.

DeFi este un termen care se referă la aplicații financiare bazate pe tehnologia blockchain care funcționează fără intermediar ca brokeri și schimburi valutare, motiv peste care se numesc descentralizate.

Echipa PolyNetwork i-a îndemnat pe hackeri să înapoieze monedele digitale furate, anunțând că a cerut diferitelor platforme de tranzacționare a criptomonedelor să blocheze tranzacțiile făcute de adresele la care au fost transferate activele furate.

Hackerul sau hackerii care au pus la cale jaful, neidentificați până în prezent, au început să înapoieze din criptomonede de miercuri seara.

Experții în tehnologia blockchain afirmă că hackerii și-ar fi putut da seama că nu vor putea spăla monede digitale de o valoare atât de ridicată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău