Hackerii au sustras rezultatele a 1,4 milioane de teste de coronavirus, în Franța

  • 16 Septembrie 2021 10:06
Hackerii au sustras rezultatele a 1,4 milioane de teste de coronavirus, în Franța

Rezultatele a 1,4 milioane de teste de coronavirus au fost furate într-un atac informatic care a vizat serviciul de sănătate publică din regiunea pariziană, au indicat oficiali citați joi de agenția germană de presă dpa,, citat de AGERPRES.

Sistemul spitalelor universitare pariziene AP-HP, unul din cele mai mari din lume, a anunțat depunerea unei plângeri penale la procuratura publică, în urma furtului.

Atacul a afectat un spațiu de stocare a datelor de laborator în vederea transferării lor către companii de asigurări și autoritățile sanitare pentru urmărirea contactelor.

Datele sustrase aparțin unor persoane din regiunea pariziană care s-au testat de coronavirus în cursul verii și cuprind nume, numere de asigurări de sănătate și evident rezultatul testelor.

Ancheta preliminară a descoperit o vulnerabilitate în sistemul de stocare a datelor, dar cercetările privind originea și împrejurările atacului informatic continuă.

Sistemul național de schimb de date privind testele de coronavirus nu a fost afectat.

Serviciul de sănătate publică a prezentat scuze celor afectați de acțiunea hackerilor, precizând că victimele vor fi informate individual.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău