Haaretz: Peste 10.000 de militari israelieni se află în prezent în Fâșia Gaza

  • 21 Noiembrie 2023 13:53
Haaretz: Peste 10.000 de militari israelieni se află în prezent în Fâșia Gaza

Peste 10.000 de militari israelieni se află în prezent în Fâșia Gaza, în războiul cu gruparea islamistă Hamas, scrie cotidianul Haaretz, citat marți de dpa, preluată de Agerpres.

Cei mai mulți soldați sunt în cartierele Zeitoun și Jabalya din orașul Gaza, precizează ziarul israelian.

De la începutul ofensivei terestre a Israelului în Gaza au fost și cazuri în care militari israelieni au fost doborâți de camarazii lor. Astfel de incidente sunt anchetate pentru a servi drept lecții pe viitor.

Conform presei israeliene, de la începutul conflictului și-au pierdut viața în Fâșia Gaza 66 de soldați.

Armata israeliană afirmă că a găsit un depozit de armament și un „atelier pentru rachete al Hamas” în subsolul unei moschei din Gaza, mai informează dpa. Militarii au descoperit de asemenea „explozivi și materiale pentru fabricarea bombelor” și intrarea într-un tunel, au anunțat luni seara forțele armate.

O înregistrare video difuzată de forțele armate prezintă rachete, obuze de mortier, componente ale acestora și puțul către tunel în subsolul unei clădiri din orașul Gaza. Agenția dpa nu a fost în măsură să verifice independent aceste informații.

Israelul acuză Hamas că folosește clădiri civile ca baze pentru acțiuni și se ascunde în spatele „scuturilor umane” formate din civili, reamintește dpa.

Soldații israelieni au distrus și o fabrică de armament a organizației teroriste Jihadul Islamic, în zona de coastă din Gaza. Forțele armate au mai anunțat și cucerirea unor centre de comandă ale Hamas în orașul Gaza, unde au fost distruse în ultimele zile mai multe tuneluri și au fost „eliminați” mai mulți teroriști.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău