Guvernul vrea să atragă investitori și turiști din China, Kuweit și Emiratele Arabe Unite

  • 23 Februarie 2017 10:51
Guvernul vrea să atragă investitori și turiști din China, Kuweit și Emiratele Arabe Unite

Cetățenii Chinei, Kuweitului și Emiratelor Arabe Unite vor obține mai ușor vize pentru Moldova.

Executivul a exclus astăzi aceste țări din lista statelor ai căror cetățeni necesită invitații pentru perfectarea vizei de intrare în Republica Moldova. Autorii inițiativei susțin că datorită regimului de vize în vigoare, în raport cu statele cu potențial economic și financiar sporit, Republica Moldova  pierde investitori ce ar putea aduce un beneficiu vizibil economiei naționale, scrie BIZLAW.

Potrivit acestora, Emiratele Arabe Unite este un valoros investitor în diverse sectoare prioritare din Europa Centrală și de Est, cum ar fi: energetic, logistic, servicii imobiliare și bancare, turism, agricultură etc. De asemenea, investițiile directe ale Republicii Populare Chineze peste hotare au ajuns anul trecut la un nivel record de aproximativ 200 de miliarde de dolari. Totodată, Kuweit este unul dintre cei mai mari investitori străini din lumea arabă. Astfel, aceste state ar putea investi în țara noastră, dar trebuie create condiții.

Potrivit legislației, invitația este un document oficial pe care autoritatea competentă pentru străini o eliberează la cererea persoanei fizice cu domiciliu permanent sau temporar în Republica Moldova, sau demersul persoanei juridice și care constituie una dintre condițiile de obținere a vizei Republicii Moldova de către cetățenii unor state.

Pentru eliberarea invitației, persoana care invită achită taxă de stat și, după caz, tarife pentru serviciile de urgentare, stipulate în Nomenclatorul serviciilor prestate contra plată de către subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne și tarifele la acestea, aprobat de Guvern.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău