Guvernul vine cu apel către deputați să se concentreze pe proiectele bugetelor

  • 07 Decembrie 2020 13:05
Guvernul vine cu apel către deputați să se concentreze pe proiectele bugetelor

Guvernul vine cu apel către deputați să se concentreze, săptămâna acesta, pe proiectele bugetelor și politicii bugetar-fiscale pentru anul viitor, să vină cu toate amendamentele pe care le consideră importante. Astfel ca executivul să le examineze și să emită avize, în speranța că, săptămâna viitoare, documentele vor putea fi supuse votului în lectură finală. Declarația a fost făcută de premierul, luni, după ședința conducerii de vârf a țării, transmite IPN.

Ion Chicu a venit și cu o reacție la ultimele evenimente politice. Acesta susține că, după turul doi al alegerilor prezidențiale, Republica Moldova a intrat în altă „campanie electorală”, cea pentru parlamentarele anticipate. „Guvernul are o datorie morală față de societate, să promoveze legile bugetar fiscale. Altfel țara, începând cu luna februarie, va avea mari deficiențe la achitarea salariilor și pensiilor”, a declarat premierul

Proiectele politicii bugetar-fiscale și vamale, bugetului de stat, bugetului fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală și bugetului asigurărilor sociale pentru anul viitor au fost votate în prima lectură în ședința de joi, 3 decembrie, fără dezbateri, într-o atmosferă de protest al opoziției.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău