Guvernul va identifica toate soluțiile pentru a asigura Republica Moldova cu gaze, indiferent de furnizor

  • 27 Iulie 2022 16:00
Guvernul va identifica toate soluțiile pentru a asigura Republica Moldova cu gaze, indiferent de furnizor

Gazprom devine un furnizor nu tocmai credibil și incert, acest lucru se vede clar în urma mai multor declarații ale concernului rus, de aceea trebuie să adoptăm un șir de măsuri prompte, pentru a asigura țara cu gaze, indiferent de situație. Declarația a fost făcută de vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării, la ședința de astăzi a Guvernului, transmite MOLDPRES.

Declarațiile vicepremierului au fost făcute în contextul discuțiilor asupra prelungirii în Republica Moldova a stării de urgență, cauzată de războiul din Ucraina. Potrivit oficialului, extinderea stării de urgență este necesară pentru a permite statului să ia deciziile adecvate pentru a asigura țara cu agent termic, în condițiile amenințărilor Federației Ruse că va comprima volumele de gaze naturale livrate în regiune.

În context, Andrei Spînu a reiterat că țara noastră se va menține de hotărârile anterioare în sensul diminuării riscurilor energetice. „Guvernul va identifica toate măsurile ca să avem gaze indiferent de furnizor, ca să nu aibă de suferit populația și economia, or, pârghiile care le permite starea de urgență vor fi un avantaj”, a relevat vicepremierul.

În debutul ședinței de astăzi, membrii Cabinetului de miniștri au aprobat decizia cu privire la extinderea stării de urgență de securitate națională, declarată pe 24 februarie, odată cu începerea războiului în Ucraina. Documentul a fost transmis spre examinare Parlamentului Republicii Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău